Home |Over ons |Agenda |Toernooien |Geschiedenis |Sponsor ons |Links |Contact |Archief |Help |


Nieuws van derden
Schaakproblemen
Fen-code omzetten
Toegankelijke schaakprogrammas
Inloggen
Onze webshop
Privacy reglement

26-02-2017 Verslag Open NSVG kampioenschap 2017 ronde 6

Dit kampioenschap werd van 23-26 februari 2017 in Nunspeet gespeeld.
40 deelnemers verdeeld over 3 groepen speelden 6 rondes volgens het Zwitsers systeem.

Ronde 6

Lucas de Jong is de even verrassende als verdiende winnaar geworden van de A-groep van het ONK van 2017. Hij kreeg naast zich op het podium gezelschap van Sonja Van Der Voorde en Jan te Pest, de winnaars van respectievelijk groep B en C.
Het toch al zo verrassend verlopen toernooi kreeg in de hoogste groep een net zo verrassend slot. De twee koplopers Olivier Deville en Alex van Lanen verslikten zich allebei in de jonge uitdagers die het het hele toernooi al zo goed doen. Alex ging in de opening al in de fout tegen Lucas de Jong en die strafte dat meedogenloos af. Yannick te Pest combineerde zich naar een materiŽle voorsprong die Olivier al snel de das om deed. En zo wipte Lucas over de twee koplopers heen en is Yannick op gelijke hoogte gekomen met Olivier en Alex.
Voor Sonja Van Der Voorde was het nog wel even peentjes zweten in de slotronde. Haar koppositie in de B stond op de tocht, maar Willem Booij slaagde er niet in een veelbelovende stelling om te zetten in een winstpunt. Sonja wikkelde bekwaam af naar remise. En in de wetenschap dat haar enige overgebleven concurrente Natasha Dalle was verslagen door Alaettin Gundogmus, betekende dat ook afwikkelen naar toernooiwinst met een knappe 5 uit 6. Alaettin is nu tweede, Natasha deelt de derde stek met Ron Snoek, die er na een zwakke toernooistart een ferme eindsprint uit perste.
In groep C eindigden twee spelers op 5 punten. Jan te Pest en Jan Bouke Tiersma maakten beiden geen fout in de slotronde. Jan had weinig problemen met Rashed Rab, Jan Bouke ook niet zo heel veel met Marieke de Lange, maar daarentegen wel met de klok. Maar Jan Bouke slaagde erin de vis op tijd op het droge te slepen. Door deze twee overwinningen kreeg achtervolger Richard Gooijers, ondanks zijn zege op Jeroen Ploeger, geen kans om nog terug aan kop te komen. De toernooizege in deze poule gaat naar Jan te Pest, die een betere score op weerstandpunten heeft. Hij won eerder in het toernooi ook al van Jan Bouke in het directe duel der (uiteindelijke) toernooiwinnaars.


terug naar begin van de pagina
Terug naar de nieuwspagina

Einde pagina

     
 
   
 
 

Laat de tekst voorlezen met ReadSpeaker
 

Wijzig weergave van schaakstellingen
Toon als diagram
Toon in woorden
Toon in korte notatie