Home |Over ons |Agenda |Toernooien |Geschiedenis |Sponsor ons |Links |Contact |Archief |Help |


Nieuws van derden
Schaakproblemen
Fen-code omzetten
Toegankelijke schaakprogrammas
Inloggen
Onze webshop
Privacy reglement

03-08-2021 Uitnodiging ONK 2021


Beste schaakvriend(inn)en uit binnen- en buitenland,

Bij deze nodigen wij u uit op ons 16e Open N.S.V.G. Kampioenschap (ONK).
Het toernooi vindt, als corona het toelaat, plaats van donderdag 25 november t/m zondag 28 november 2021 in Ermelo.

Plaats:
Hotel Dennenheul, Paul Krugerweg 45, 3851 ZH Ermelo.
Telefoonnummer hotel: +31 (0)341 56 86 00

Tijdstip:
Donderdag 25 november: aanmelden tot 19:30, start eerste ronde 20:00
Prijsuitreiking: zondagmiddag 28 november 13:30
Spelers/begeleiders gebruikmakend van het hotelarrangement: van donderdag 25 november (inclusief diner) tot zondagmiddag 28 november 2021 (inclusief lunch). Wij verwachten u vanaf 15:00 uur, maar in ieder geval vóór 17:30 uur.

Toernooiformule:
Het toernooi wordt gespeeld over 6 ronden volgens het Zwitsers systeem. De 6 ronden worden gespeeld op donderdagavond, vrijdagochtend en -middag, zaterdagochtend en -middag en zondagochtend. Het is mogelijk om tot en met de 4e ronde een bye op te nemen. De prijsuitreiking vindt plaats tijdens de lunch op zondag.
Er wordt gespeeld in 1, 2 of 3 groepen afhankelijk van het aantal deelnemers. De uitslagen van de A- en B-groep worden aan de FIDE doorgegeven voor ratingverwerking. De uitslagen van de eventuele C-groep tellen alleen mee voor de KNSB-rating.
Het speeltempo in de A-groep is 1 uur en 50 minuten per persoon per partij, plus 10 seconden extra tijd per zet vanaf zet 1. Het speeltempo in de eventuele B- en C-groep is 2 uur per persoon per partij.

Prijzen:
Er is een prijzenpot van € 250,- beschikbaar.
Er worden prijzen uitgereikt aan de winnaars van de A-, B- en C-groep evenals de winnaar van de spectaculairste partij en de beste NSVG’er. Bij overlapping wordt slechts één geldprijs
uitgereikt.

Kosten:
Deelnamekosten (per persoon):
Inschrijfgeld: € 25,- (voor niet-NSVG-leden).
Leden en sympathisanten van de NSVG, alsook de deelnemende begeleider
van een visueel gehandicapte deelnemer zijn geen inschrijfgeld
verschuldigd.

De kosten voor het eventuele verblijf in hotel Dennenheul op basis van
volpension bedragen:
Voor deelnemers:
€ 260,- Tweepersoonskamer p.p.
€ 285,- Eenpersoonskamer

Voor begeleiders van NSVG’ers die niet schaken* :
€ 230,- Tweepersoonskamer p.p.
€ 255,- Eenpersoonskamer

Overige kosten
€ 7,50 extra voor niet-KNSB-leden om ratinglid te worden (niet voor buitenlanders!)
* Als u gebruikmaakt van de prijs voor begeleiders, kunnen wij u vragen om visueel gehandicapte deelnemers waar nodig te ondersteunen.

Als u kiest geen gebruik te maken van het arrangement maar wel graag mee luncht, is dit mogelijk voor € 7,50* per lunch. Dit graag van tevoren bij aanmelding aangeven.
* Prijs onder voorbehoud.

Inschrijven en betalen
De inschrijving en betaling dient ten laatste op 18 november 2021
voldaan te zijn.
De inschrijving kan per e-mail naar lucasdejong93@live.nl onder vermelding van de volgende gegevens:
Uw naam:
Uw rating (mits aanwezig FIDE-rating, anders rating van thuisland met vermelding van welke bond deze rating is):
Uw FIDE-ID:
Het arrangement van uw keuze (één- of tweepersoonskamer en eventueel met wie u de kamer wilt delen):
Uw dieetwensen:
Uw contactgegevens (telefoonnummer en/of email):

De betaling doet u door het juiste bedrag te storten op
rekeningnummer NL02INGB0002401122 t.n.v. NSVG te Zeist.
Voor internationale betalingen naar Nederland zijn de
extra gegevens als volgt:
BIC-nummer: INGBNL2A
Attentie:
1.) Indien u vanuit het buitenland overmaakt, let er dan op dat u de volledige kosten draagt voor deze overschrijving. Wij zouden graag het juiste bedrag ontvangen. Anders moeten wij u die kosten tijdens het toernooi verrekenen.
2.) De gestorte bedragen komen in aanmerking voor de bevestiging van uw inschrijving.
3.) Voor een ingeschreven deelnemer gebruikmakend van het hotelarrangement die na 18 november afzegt, wordt € 20,- aan administratieve kosten gerekend. Voor een ingeschreven deelnemer gebruikmakend van het hotel arrangement die niet komt opdagen wordt € 80,- als kosten aangerekend.

Overige informatie:
Het programma en toernooireglement zal voor het toernooi aan de deelnemers gemaild worden indien hun e-mailadres bekend is bij de organisatie. De toernooiinformatie en de deelnemerslijst zullen op de website van de NSVG (www.nsvg.nl) worden gepubliceerd.

Naast het toernooi vinden er enkele andere activiteiten plaats. Zo is op vrijdagavond de Algemene Ledernvergadering. Wij sturen de NSVG-leden ruim voor aanvang van het toernooi per mail de stukken toe. Op zaterdagavond is er zoals gebruikelijk een tombola. Verder wil ik u graag wijzen op een schaakworkshop voor geïnteresseerden, die wij net als vorig jaar op zaterdagmiddag tijdens het ONK willen houden. De uitnodiging vindt u hieronder en in de bijlage. Wij zouden het op prijs sstellen als u deze uitnodiging verspreidt onder schaakkennissen en anderen met een visuele beperking.

Voor vragen of overige informatie kunt u per e-mail of telefoon contact opnemen met Lucas de Jong:
E-mail: lucasdejong93@live.nl
Telefoon: +31(0)611140199

Tijdens het toernooi kan er in geval van nood eveneens contact opgenomen worden met Lucas de Jong.

Met Vriendelijke groet,
Lucas de Jong
Secretaris NSVG

--Workshop schaken met een visuele beperking

Waar: Hotel Dennenheul, Paul Krugerweg 45, 3851 ZH Ermelo
Wanneer: zaterdag 27 november 2021, van 15:00 tot 17:00
Kosten: gratis
Aanmelden bij: Lucas de Jong, lucasdejong93@live.nl / 0611140199


Ben of ken je iemand die slechtziend of blind is, en die misschien belangstelling heeft voor schaken? Of schaak je al even, maar wil je graag tegen andere slechtziende en/of blinde (jeugd)schakers spelen? De Nederlandse Schaakvereniging van Visueel Gehandicapten (NSVG) organiseert op zaterdag 27 november 2021 een schaakworkshop voor blinden en slechtzienden.

De NSVG is dé schaakvereniging in Nederland voor mensen met een visuele beperking. Tweemaal per jaar organiseert de vereniging een toernooi, één open toernooi en één toernooi speciaal voor leden. Daarnaast biedt de NSVG ondersteuning in het verkrijgen van les- en schaakmateriaal voor als je met een visuele beperking wilt schaken.

De workshop kan interessant zijn voor absolute beginners (we kunnen bijvoorbeeld de loop van de stukken uitleggen), maar ook voor spelers die al wat verder zijn. Zowel kinderen, jongeren als volwassenen zijn welkom. Een deel van de workshop zal gaan over de manieren waarop je als blinde of slechtziende volwaardig kunt meedoen bij schaken, bijvoorbeeld door middel van aangepaste borden. We proberen iedereen op maat advies te geven, bijvoorbeeld op het gebied van schaaklesstof en -trainingen, en te ondersteunen waar nodig. Het programma hangt af van het aantal deelnemers en het niveau, maar waarschijnlijk is het mogelijk om in kleine groepjes (2-3 personen) of individueel uitleg te krijgen. Uiteraard is er volop ruimte om het geleerde in de praktijk te brengen. Ben je na afloop geïnteresseerd om verder te gaan met schaken, ook dan kunnen we onderzoeken wat de mogelijkheden in jouw buurt zijn. Deelname is volledig kosteloos.

De workshop duurt van 15:00 uur tot 17:00 uur en vindt plaats in Hotel Dennenheul, Paul Krugerweg 45, 3851 ZH Ermelo. Ben je geïnteresseerd, meld je dan aan bij Lucas de Jong, e-mailadres lucasdejong93@live.nl, telefoonnummer 0611140199. Voor eventuele vragen kun je ook bij hem terecht. We zouden het op prijs stellen als je deze uitnodiging verspreidt onder andere schakers en visueel gehandicapten, of op (basis)scholen.

Wij hopen u allen te mogen verwelkomen op 27 november 2021.
Namens het bestuur,
Lucas de Jong, secretaris NSVG


terug naar begin van de pagina
Terug naar de nieuwspagina

Einde pagina

     
 
   
 
 

Laat de tekst voorlezen met ReadSpeaker
 

Wijzig weergave van schaakstellingen
Toon als diagram
Toon in woorden
Toon in korte notatie